Palacsintatorta

A kép csak illusztráció!

Palacsintatorta

HOZZÁVALÓK:

  • 270 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 4 db tojás
  • 4,5 dl habtejszín (cukormentes)
  • 4 dl víz
  • 140 g étcsokoládé (cukormentes)
  • 10 g eritrit (édesítőszer)
  • 160 g mascarpone
  • 1 ek olaj
  • 2 csipet só

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lisztet elkeverjük egy csipet sóval. A tojásokat felütjük, hozzáadjuk a vizet és 3 dl habtejszínt, majd villával felverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
  2. A palacsintasütőt olajjal kikenjük, 15 darab nagy palacsintát sütünk a tésztából. A kisült palacsintákat hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez 1,5 dl habtejszínt felmelegítünk, beletördeljük a csokoládét, és 1-2 percig állni hagyjuk. Egy csipet sóval és az édesítőszerrel krémesre keverjük. Miután pihentettük kicsit a krémet, beleforgatjuk a mascarponét is.
  4. Összeállítjuk a tortát: első a palacsinta, erre vékonyan rákenjük a krémet, ráhelyezzük a következő palacsintát, és így tovább. Végül az utolsó palacsinta tetejét is megkenjük a csokikrémmel.
Kalóriatartalom*
(1 szelet)
Fehérje Zsír Szénhidrát
1365 KJ/ 325 kcal 7 g 23 g 21 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.