A kép csak illusztráció!
Palacsintatorta
HOZZÁVALÓK:
- 270 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 4 db tojás
- 4,5 dl habtejszín (cukormentes)
- 4 dl víz
- 140 g étcsokoládé (cukormentes)
- 10 g eritrit (édesítőszer)
- 160 g mascarpone
- 1 ek olaj
- 2 csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
- A lisztet elkeverjük egy csipet sóval. A tojásokat felütjük, hozzáadjuk a vizet és 3 dl habtejszínt, majd villával felverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
- A palacsintasütőt olajjal kikenjük, 15 darab nagy palacsintát sütünk a tésztából. A kisült palacsintákat hagyjuk kihűlni.
- A krémhez 1,5 dl habtejszínt felmelegítünk, beletördeljük a csokoládét, és 1-2 percig állni hagyjuk. Egy csipet sóval és az édesítőszerrel krémesre keverjük. Miután pihentettük kicsit a krémet, beleforgatjuk a mascarponét is.
- Összeállítjuk a tortát: első a palacsinta, erre vékonyan rákenjük a krémet, ráhelyezzük a következő palacsintát, és így tovább. Végül az utolsó palacsinta tetejét is megkenjük a csokikrémmel.
Kalóriatartalom* (1 szelet) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1365 KJ/ 325 kcal | 7 g | 23 g | 21 g |