A kép csak illusztráció!
Paella
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg csirkehús (mell, comb)
- 20 dkg tengeri halfilé
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db piros kápiapaprika
- 30 dkg paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 20 dkg zöldborsó
- 35 dkg basmati rizs
- 1 db bio citrom
- babérlevél
ELKÉSZÍTÉS:
- A húst és a halat felkockázzuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot feldaraboljuk.
- Egy nagy méretű serpenyőben forró olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a babérlevelet, a csirkehúst, és megkapatjuk. Belekeverjük a zöldségeket, a rizst, sóval, borssal ízesítjük, és felöntjük bő vízzel. Fedő alatt puhára pároljuk.
- Tálaláskor citromgerezdekkel díszitjük.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2106 KJ/ 501 kcal | 33 g | 12 g | 66 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.