Paella

A kép csak illusztráció!

Paella

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg csirkehús (mell, comb)
  • 20 dkg tengeri halfilé
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros kápiapaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 dkg zöldborsó
  • 35 dkg basmati rizs
  • 1 db bio citrom
  • babérlevél

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A húst és a halat felkockázzuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot feldaraboljuk.
  2. Egy nagy méretű serpenyőben forró olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a babérlevelet, a csirkehúst, és megkapatjuk. Belekeverjük a zöldségeket, a rizst, sóval, borssal ízesítjük, és felöntjük bő vízzel. Fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Tálaláskor citromgerezdekkel díszitjük.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2106 KJ/ 501 kcal 33 g 12 g 66 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.