A kép csak illusztráció!
Őszi grillsaláta
HOZZÁVALÓK:
- 4 db alma
- 1 db gránátalma
- 100 g gorgonzola
- 3 ek szőlőmagolaj
- 150 g zöld saláta mix
- 60 ml almaecet
- 2 ek mustár (cukormentes)
- 120 ml olívaolaj
- ½ kk parmezán sajt
- só, bors, édesítőszer
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy kis tálkába tesszük az almaecetet, a mustárt, sót, borsot, édesítőszert (ízlés szerint), hozzáadjuk a parmezán sajtot, és jó alaposan kikeverjük az egészet.
- Az öntethez lassan hozzáöntjük az olívaolajat, félretesszük, hogy összeálljon az egész.
- Az almákat nagyobb cikkelyekre vágjuk, bekenjük szőlőmagolajjal, majd grillre tesszük őket. 1-2 perc alatt meggrillezzük mindkét oldalát. A salátát is meg lehet grillezni, hogy egy kis színt kapjon.
- A salátát tányérra rendezzük, megszórjuk gránátalma magokkal és gorgonzola sajttal, ráhelyezzük a grillezett almákat, majd ráöntjük a salátaöntetet.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2208 KJ/ 526 kcal | 8 g | 39 g | 31 g |