Őszi grillsaláta

A kép csak illusztráció!

Őszi grillsaláta

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db alma
  • 1 db gránátalma
  • 100 g gorgonzola
  • 3 ek szőlőmagolaj
  • 150 g zöld saláta mix
  • 60 ml almaecet
  • 2 ek mustár (cukormentes)
  • 120 ml olívaolaj
  • ½ kk parmezán sajt
  • só, bors, édesítőszer

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy kis tálkába tesszük az almaecetet, a mustárt, sót, borsot, édesítőszert (ízlés szerint), hozzáadjuk a parmezán sajtot, és jó alaposan kikeverjük az egészet.
  2. Az öntethez lassan hozzáöntjük az olívaolajat, félretesszük, hogy összeálljon az egész.
  3. Az almákat nagyobb cikkelyekre vágjuk, bekenjük szőlőmagolajjal, majd grillre tesszük őket. 1-2 perc alatt meggrillezzük mindkét oldalát. A salátát is meg lehet grillezni, hogy egy kis színt kapjon.
  4. A salátát tányérra rendezzük, megszórjuk gránátalma magokkal és gorgonzola sajttal, ráhelyezzük a grillezett almákat, majd ráöntjük a salátaöntetet.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2208 KJ/ 526 kcal 8 g 39 g 31 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.