A kép csak illusztráció!
  
    
      Nyári zöldségleves 
  
HOZZÁVALÓK:
- 3 db burgonya (kisebbek)
 - 1 db cukkini (kisebb)
 - 2 marék zöldborsó
 - 150 g babkonzerv
 - 2 db sárgarépa
 - 2 db fehérrépa
 - 1 db vöröshagyma
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 2 ek olívaolaj
 - só
 - bors
 - babérlevél
 - kakukkfű
 - oregánó
 
ELKÉSZÍTÉS:
- A fehérrépát, sárgarépát, cukkinit, burgonyát kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, hagyjuk kicsit pirulni, majd a répákat hozzáadjuk. 5 percig kevergetve pirítjuk, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel, babérlevéllel, és felöntjük vízzel. Lefedve 15 percig főzzük.
 - Hozzáadjuk a burgonyát, újabb 10 percig főzzük, majd mehet hozzá a zöldborsó, a cukkini és a konzervbab. Rövid ideig főzzük még. Melegen tálaljuk.
 
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
| Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | 
| 779 KJ/ 186 kcal | 7 g | 6 g | 24 g | 
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.