A kép csak illusztráció!
Narancsos pohárdesszert
HOZZÁVALÓK:
- 8 db zabkeksz (cukormentes)
- 2 ek vaj
- 25 dkg mascarpone
- 3 dkg eritrit (édesítőszer)
- 2 dl tejszín
- 2 db narancs
- 1,5 ek étkezési keményítő
ELKÉSZÍTÉS:
- A zabkekszet aprítógépben összetörjük és elkeverjük az olvasztott vajjal.
- A krémhez felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a mascarponét, az édesítőszert és egy narancs reszelt héját.
- A narancsok kifacsart levét felmelegítjük és hozzáadjuk a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Hagyjuk kicsit hűlni, addig összekészítjük a poharakat.
- A poharak aljára kevés krémet teszünk, rászórjuk a kekszmorzsát, rákanalazzuk a még folyós narancszselét (várunk kicsit míg megszilárdul), majd újabb mascarponés réteg következik. A tetejét megszórhatjuk ízlés szerint kevés darált dióval vagy morzsolt zabkeksszel. Hűtőszekrénybe tesszük tálalásig.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2622 KJ/ 624 kcal | 6 g | 55 g | 27 g |