A kép csak illusztráció!
Narancslekváros karácsonyfa
HOZZÁVALÓK:
- 1 csomag leveles tészta
- 5 ek narancslekvár (cukormentes)
- 35 g aszalt vörösáfonya (cukrozatlan)
- 40 g dió
- 40 g krémsajt
- 2 kocka étcsokoládé
- 1 db tojássárgája
ELKÉSZÍTÉS:
- A leveles tésztát kiterítjük és középen félbevágjuk. Az egyik felére ráterítünk egy konyhai papírtörlőlapot, és ráfordítjuk a másik felét, hogy ugyanolyan legyen a karácsonyfa alja és teteje. Alul 1,5 cm magasságban mind a két oldalon levágunk egy 6-7 cm-es csíkot, úgy, hogy középen maradjon egy kis tészta, ez lesz a fa törzse. Utána a leveles tészta felső oldalának közepétől a tészta két alsó csücskéig haladva levágunk két nagy háromszöget (ezeket nem fogjuk felhasználni).
- A papírtörlő felhajtogatásával vágjuk ki a másik karácsonyfa formát, majd hajtsuk vissza a tészta egyik felét.
- Az egyik karácsonyfát kenjük meg narancslekvárral és darált dióval, valamint aszalt vörösáfonyával díszítjük. A másikat krémsajttal kenjük meg, és csokoládét reszelünk rá.
- Óvatosan összefordítjuk a két karácsonyfa alakú, megkent tésztát. A fa két oldalát 1-1 cm széles sávokban bevágjuk, úgy, hogy középen ne érjenek össze.
- A tetejét megkenjük tojássárgájával, majd hűtőbe tesszük a tésztát, amíg előmelegítjük a sütőt. 220 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
TÁPANYAGTARTALOM*(összmennyiség):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
7371 KJ/ 1755 kcal | 24 g | 115 g | 145 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.