Mozzarellás sült padlizsán

A kép csak illusztráció!

Mozzarellás sült padlizsán

HOZZÁVALÓK:

  • 1 nagyobb db padlizsán
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg dió
  • 2 dkg zabpehely
  • 6 ek olívaolaj
  • 16 dkg teljes kiőrlésű kenyér
  • bors
  • balzsamecet
  • bazsalikomlevél

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A padlizsánt félbevágjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük. Elvegyítjük a darált diót, a darált zabpelyhet, a felaprított bazsalikomot és a zúzott fokhagymát az olívaolajjal.
  2. A megsült padlizsán húsát bevagdossuk, ízesítjük sóval, borssal. Tetejét megkenjük a diós-zabpelyhes keverékkel, rátesszük a feldarabolt mozzarellát, és még 10 percet pirítjuk sütőben.
  3. Balzsamecettel meglocsolva, friss bazsalikomlevéllel meghintve előételként tálaljuk teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóssal.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
1930 KJ/ 460 kcal 13,5 g 34 g 28 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.