A kép csak illusztráció!
Mozzarellás sült padlizsán
HOZZÁVALÓK:
- 1 nagyobb db padlizsán
- 10 dkg mozzarella
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg dió
- 2 dkg zabpehely
- 6 ek olívaolaj
- 16 dkg teljes kiőrlésű kenyér
- só
- bors
- balzsamecet
- bazsalikomlevél
ELKÉSZÍTÉS:
- A padlizsánt félbevágjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük. Elvegyítjük a darált diót, a darált zabpelyhet, a felaprított bazsalikomot és a zúzott fokhagymát az olívaolajjal.
- A megsült padlizsán húsát bevagdossuk, ízesítjük sóval, borssal. Tetejét megkenjük a diós-zabpelyhes keverékkel, rátesszük a feldarabolt mozzarellát, és még 10 percet pirítjuk sütőben.
- Balzsamecettel meglocsolva, friss bazsalikomlevéllel meghintve előételként tálaljuk teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóssal.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1930 KJ/ 460 kcal | 13,5 g | 34 g | 28 g |