Mousse torta

A kép csak illusztráció!

Mousse torta

HOZZÁVALÓK:

  • 50 g vaj
  • 50 g eritrit (édesítőszer)
  • 2 db tojás
  • 50 g darált mák
  • 425 g cukormentes sárgabaracklekvár
  • 125 g natúr joghurt
  • 5 lap zselatin
  • 400 g habtejszín (cukormentes)
  • 2 db sárgabarack
  • reszelt citromhéj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A mákos piskótához a puha vajat az édesítőszerrel és egy fél citrom reszelt héjával felhabosítjuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a darált mákot, végül óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét is. 16 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, és 15 perc alatt készre sütjük a piskótát. A kisült piskótára öntünk 175 g baracklekvárt és hűtőbe tesszük.
  2. A barackos joghurtmousse elkészítéséhez hideg vízbe áztatunk 3 darab zselatinlapot. 100 g baracklekvárt felforralunk, majd hozzáadjuk a zselatinlapokat. Hozzákeverjük a joghurtot is. Amikor szobahőmérsékletűre hűlt, beleforgatjuk a felvert tejszínhab felét. A mousse-t a tortaformába öntjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Hideg vízbe beáztatunk 2 lap zselatint. A barackzseléhez felmelegítünk 150 g baracklekvárt, és hozzáadjuk a lapzselatinokat. Pár perc elteltével a hideg mousse-ra öntjük. A megmaradt tejszínhabbal és kockára vágott barackkal díszítjük.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1125 KJ/ 268 kcal 5 g 22 g 21 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.