A kép csak illusztráció!
Mousse torta
HOZZÁVALÓK:
- 50 g vaj
- 50 g eritrit (édesítőszer)
- 2 db tojás
- 50 g darált mák
- 425 g cukormentes sárgabaracklekvár
- 125 g natúr joghurt
- 5 lap zselatin
- 400 g habtejszín (cukormentes)
- 2 db sárgabarack
- reszelt citromhéj
ELKÉSZÍTÉS:
- A mákos piskótához a puha vajat az édesítőszerrel és egy fél citrom reszelt héjával felhabosítjuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a darált mákot, végül óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét is. 16 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, és 15 perc alatt készre sütjük a piskótát. A kisült piskótára öntünk 175 g baracklekvárt és hűtőbe tesszük.
- A barackos joghurtmousse elkészítéséhez hideg vízbe áztatunk 3 darab zselatinlapot. 100 g baracklekvárt felforralunk, majd hozzáadjuk a zselatinlapokat. Hozzákeverjük a joghurtot is. Amikor szobahőmérsékletűre hűlt, beleforgatjuk a felvert tejszínhab felét. A mousse-t a tortaformába öntjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Hideg vízbe beáztatunk 2 lap zselatint. A barackzseléhez felmelegítünk 150 g baracklekvárt, és hozzáadjuk a lapzselatinokat. Pár perc elteltével a hideg mousse-ra öntjük. A megmaradt tejszínhabbal és kockára vágott barackkal díszítjük.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1125 KJ/ 268 kcal | 5 g | 22 g | 21 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.