Mentás zöldborsókrémleves

A kép csak illusztráció!

Mentás zöldborsókrémleves

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg zöldborsó
  • 3 dl főzőtejszín (10 %-os)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg mini mozzarella
  • 2-3 szál menta
  • 1 ek olaj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A 80 dkg zöldborsót feltesszük főni 1 liter vízben. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, sózzuk.
  2. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a mentaleveleket, majd az egészet összeturmixoljuk. Végül belekeverjük a tejszínt, felforraljuk a levest.
  3. Serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a maradék 20 dkg zöldborsót.
  4. A mozzarellagolyókat tálakba helyezzük, majd rászedjük a forró krémlevest, és beleszórjuk a párolt zöldborsót.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
1489 KJ/ 355 kcal 25 g 14 g 31 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.