A kép csak illusztráció!
Mentás zöldborsókrémleves
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg zöldborsó
- 3 dl főzőtejszín (10 %-os)
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg mini mozzarella
- 2-3 szál menta
- 1 ek olaj
- só
ELKÉSZÍTÉS:
- A 80 dkg zöldborsót feltesszük főni 1 liter vízben. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, sózzuk.
- Amikor megpuhult, hozzáadjuk a mentaleveleket, majd az egészet összeturmixoljuk. Végül belekeverjük a tejszínt, felforraljuk a levest.
- Serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a maradék 20 dkg zöldborsót.
- A mozzarellagolyókat tálakba helyezzük, majd rászedjük a forró krémlevest, és beleszórjuk a párolt zöldborsót.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1489 KJ/ 355 kcal | 25 g | 14 g | 31 g |