A kép csak illusztráció!
Meggyes-joghurtos sütemény
HOZZÁVALÓK:
- 5 ek tönkölybúzaliszt
- 4 db tojás
- 5 ek eritrit (édesítőszer)
- 1 ek kakaópor (cukrozatlan)
- ½ csomag sütőpor
- 1 dl tej (1,5 %-os)
- 450 g meggyes joghurt (cukormentes)
- 150 g natúr joghurt
- 500 g meggy
- 1 csomag zselatinfix
- 10 g étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejet.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos masszához adjuk.
- Egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát. 150 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
- A zselatinfixet négy evőkanál vízzel elkeverjük, lassú tűzön felmelegítjük. Ha elkészült a zselatin, jól eldolgozzuk benne.
- A megsült piskóta tetejére simítjuk a meggyet, majd ráöntjük a joghurtos keveréket. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy megdermedjen.
- Tálalás előtt étcsokit reszelünk rá.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
425 KJ/ 101 kcal | 5,3 g g | 3 g | 12,4 g |