Meggyes-joghurtos sütemény

A kép csak illusztráció!

Meggyes-joghurtos sütemény

HOZZÁVALÓK:

  • 5 ek tönkölybúzaliszt
  • 4 db tojás
  • 5 ek eritrit (édesítőszer)
  • 1 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 dl tej (1,5 %-os)
  • 450 g meggyes joghurt (cukormentes)
  • 150 g natúr joghurt
  • 500 g meggy
  • 1 csomag zselatinfix
  • 10 g étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejet.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos masszához adjuk.
  3. Egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát. 150 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
  4. A zselatinfixet négy evőkanál vízzel elkeverjük, lassú tűzön felmelegítjük. Ha elkészült a zselatin, jól eldolgozzuk benne.
  5. A megsült piskóta tetejére simítjuk a meggyet, majd ráöntjük a joghurtos keveréket. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy megdermedjen.
  6. Tálalás előtt étcsokit reszelünk rá.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
425 KJ/ 101 kcal 5,3 g g 3 g 12,4 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.