A kép csak illusztráció!
Medvehagymás csirketekercs karottás édesburgonyával
HOZZÁVALÓK:
- 4 db csirkemellfilé
- 8 vékony szelet bacon
- 8 levél medvehagyma
- 60 dkg édesburgonya
- 40 dkg karotta
- 3 ek olívaolaj
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A csirkemelleket félbevágjuk, szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Befedjük 2-2 medvehagymalevéllel, szorosan felcsavarjuk, 2-2 szelet baconbe tekerjük, és tepsibe téve 180 fokon kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
- Az édesburgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a karottát megpucoljuk, az édesburgonyával együtt a tepsibe szórjuk, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, összeforgatjuk, és a hús mellett a forró sütőben pirosra sütjük.
- Tálaláskor a karottás édesburgonyát tányérra halmozzuk, mellé tesszük a nagyobb darabokra vágott csirketekercset, és meglocsoljuk a szaftjával.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2687,4 KJ/640 kcal | 69 g | 22 g | 40 g |