medvehagymás csirketekercs

A kép csak illusztráció!

Medvehagymás csirketekercs karottás édesburgonyával

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 8 vékony szelet bacon
  • 8 levél medvehagyma
  • 60 dkg édesburgonya
  • 40 dkg karotta
  • 3 ek olívaolaj
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A csirkemelleket félbevágjuk, szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Befedjük 2-2 medvehagymalevéllel, szorosan felcsavarjuk, 2-2 szelet baconbe tekerjük, és tepsibe téve 180 fokon kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
  2. Az édesburgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a karottát megpucoljuk, az édesburgonyával együtt a tepsibe szórjuk, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, összeforgatjuk, és a hús mellett a forró sütőben pirosra sütjük.
  3. Tálaláskor a karottás édesburgonyát tányérra halmozzuk, mellé tesszük a nagyobb darabokra vágott csirketekercset, és meglocsoljuk a szaftjával.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2687,4 KJ/640 kcal 69 g 22 g 40 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.