A kép csak illusztráció!
Medvehagymakrém-leves
HOZZÁVALÓK:
- 1 csokor (kb.100g) medvehagyma
- 1 db póréhagyma
- 2 ek olaj
- 1 l húsleves vagy zöldség alaplé
- 0,5 l víz
- 100 g tömlős sajtkrém
- 200 ml habtejszín (cukormentes)
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A póréhagymát karikákra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a kisebb darabokra vágott medvehagymát. Alaposan átkeverjük, majd felöntjük a leves alaplével és fél liter vízzel.
- Amikor a hagymák megfőttek, botmixerrel simára turmixoljuk. Visszatesszük a tűzhelyre és ha ismét forr, belenyomjuk a tömlős sajtot folyamatos keverés mellett, hogy ne legyen darabos. Ízesítjük sóval, borssal.
- Hozzáöntjük a tejszínt kevergetés mellett, egyet forralunk rajta és kész is.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
982 KJ/ 234 kcal | 2,5 g | 22 g | 5 g |