Medvehagymakrém-leves

A kép csak illusztráció!

Medvehagymakrém-leves

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csokor (kb.100g) medvehagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 l húsleves vagy zöldség alaplé
  • 0,5 l víz
  • 100 g tömlős sajtkrém
  • 200 ml habtejszín (cukormentes)
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A póréhagymát karikákra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a kisebb darabokra vágott medvehagymát. Alaposan átkeverjük, majd felöntjük a leves alaplével és fél liter vízzel.
  2. Amikor a hagymák megfőttek, botmixerrel simára turmixoljuk. Visszatesszük a tűzhelyre és ha ismét forr, belenyomjuk a tömlős sajtot folyamatos keverés mellett, hogy ne legyen darabos. Ízesítjük sóval, borssal.
  3. Hozzáöntjük a tejszínt kevergetés mellett, egyet forralunk rajta és kész is.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
982 KJ/ 234 kcal 2,5 g 22 g 5 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.