A kép csak illusztráció!
Mangózselés panna cotta
HOZZÁVALÓK:
- 1,5 dl tej (1,5 %-os)
- 1,5 dl tejszín
- 15 dkg görög natúr joghurt
- 4,5 dkg poreritrit (édesítőszer)
- 10 g zselatinpor
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 db mangó
- 1 ek citromlé
ELKÉSZÍTÉS:
- A tejet a tejszínnel, a joghurttal és 3 dkg édesítőszerrel kis lángon felforrósítjuk. Közben 5 g zselatinport kevés vízben feloldunk. A tejes alapot a tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliaaromát és a zselatint, majd simára keverjük. Langyosra hűtjük és poharakba adagoljuk. A krémet néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
- A mangó húsát meglocsoljuk a citromlével, pürésítjük, majd felforraljuk és szűrön átpasszírozzuk. A gyümölcspépet felmelegítjük 1,5 dkg édesítőszerrel, hozzáadjuk a vízben feloldott 5 g zselatint, langyosra hűtjük. A panna cotta-ra csorgatjuk, és szilárdulásig ismét hűtőbe tesszük.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 pohárra):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1238 KJ/ 296 kcal | 7 g | 19 g | 26 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/VIII/01-06v.