Mangózselés panna cotta

A kép csak illusztráció!

Mangózselés panna cotta

HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 dl tej (1,5 %-os)
  • 1,5 dl tejszín
  • 15 dkg görög natúr joghurt
  • 4,5 dkg poreritrit (édesítőszer)
  • 10 g zselatinpor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 db mangó
  • 1 ek citromlé

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tejet a tejszínnel, a joghurttal és 3 dkg édesítőszerrel kis lángon felforrósítjuk. Közben 5 g zselatinport kevés vízben feloldunk. A tejes alapot a tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliaaromát és a zselatint, majd simára keverjük. Langyosra hűtjük és poharakba adagoljuk. A krémet néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
  2. A mangó húsát meglocsoljuk a citromlével, pürésítjük, majd felforraljuk és szűrön átpasszírozzuk. A gyümölcspépet felmelegítjük 1,5 dkg édesítőszerrel, hozzáadjuk a vízben feloldott 5 g zselatint, langyosra hűtjük. A panna cotta-ra csorgatjuk, és szilárdulásig ismét hűtőbe tesszük.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 pohárra):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1238 KJ/ 296 kcal 7 g 19 g 26 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/VIII/01-06v.