A kép csak illusztráció!
Málnás pisztáciás gyümölcskenyér
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg zabpehelyliszt
- ½ csomag sütőpor
- 15 dkg eritrit (édesítőszer)
- 1 ek vanília aroma
- 20 dkg vaj
- 4 db tojás
- 10 dkg mirelit málna
- 8 dkg pisztácia
- 10 dkg cukormentes fehércsokoládé
- 1 ek kókuszolaj
ELKÉSZÍTÉS:
- A pisztáciát durvára daraboljuk és egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd kihűtjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kihűlt pirított pisztáciával.
- A szobahőmérsékletű puha vajat az édesítővel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit és a vanília aromát. Majd az egészet összekeverjük a lisztes keverékkel.
- A tojások fehérjéit kemény habbá verjük és beledolgozzuk a masszába. 10 dkg málnát óvatosan hozzákeverünk. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
- Amikor kihűlt, a cukormentes fehércsokit a kókuszolajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk és a tetejét bevonjuk vele. Végül megszórjuk 5 dkg málnával és 3 dkg durvára vágott pisztáciával.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 szelet):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1526 KJ/ 363 kcal | 7 g | 29,5 g | 21 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.