A kép csak illusztráció!
Málnakrémleves grillezett nektarinnal
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg málna
- 2 dl diabetikus málnaszörp
- 2 ek eritrit (édesítőszer)
- 1 dl főzőtejszín (10 %-os)
- 1 kk vaníliaaroma
- 2 db nektarin (keményebbek)
- 1 ek margarin
- 3 szem szegfűszeg
- 1 kk őrölt fahéj
- citrom reszelt héja
- mentalevél
ELKÉSZÍTÉS:
- A málnát egy nagyobb edényben felöntjük 4 dl vízzel és a szörppel. Hozzáadjuk az édesítőszert, a vaníliaaromát, a szegfűszeget, fahéjat, egy citrom reszelt héját, majd kb. 15 percig főzzük.
- A tűzről levéve hagyjuk kicsit hűlni, utána átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett belecsorgatjuk a tejszínt, majd újra felforraljuk.
- A nektarinokat cikkekre vágjuk. A margarint egy serpenyőben megolvasztjuk, és a gyümölcsöt pirosra sütjük rajta.
- A lehűtött levest a barackokkal és mentalevéllel díszítve tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
508 KJ/ 121 kcal | 3 g | 6 g | 16 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/IX/01-06v.