Málnakrémleves grillezett nektarinnal

A kép csak illusztráció!

Málnakrémleves grillezett nektarinnal

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg málna
  • 2 dl diabetikus málnaszörp
  • 2 ek eritrit (édesítőszer)
  • 1 dl főzőtejszín (10 %-os)
  • 1 kk vaníliaaroma
  • 2 db nektarin (keményebbek)
  • 1 ek margarin
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 kk őrölt fahéj
  • citrom reszelt héja
  • mentalevél

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A málnát egy nagyobb edényben felöntjük 4 dl vízzel és a szörppel. Hozzáadjuk az édesítőszert, a vaníliaaromát, a szegfűszeget, fahéjat, egy citrom reszelt héját, majd kb. 15 percig főzzük.
  2. A tűzről levéve hagyjuk kicsit hűlni, utána átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett belecsorgatjuk a tejszínt, majd újra felforraljuk.
  3. A nektarinokat cikkekre vágjuk. A margarint egy serpenyőben megolvasztjuk, és a gyümölcsöt pirosra sütjük rajta.
  4. A lehűtött levest a barackokkal és mentalevéllel díszítve tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
508 KJ/ 121 kcal 3 g 6 g 16 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/IX/01-06v.