Málnahabos palacsinta

A kép csak illusztráció!

Málnahabos palacsinta

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg tönkölyliszt
  • 7 dl szódavíz
  • 5 g chiamag
  • 6 ek olaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db lime
  • 50 dkg málna
  • 3 dl tejszín
  • édesítő ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lisztet egy csipet sóval, a szódavízzel és 5 evőkanál olajjal elkeverjük. Palacsintasűrűségű tésztát kell, hogy kapjunk, belekeverjük a chiamagot. Kb. 20 percre félretesszük, hogy a chiamag megszívja magát. Ha nagyon besűrűsödött a tészta, kevés szódavízzel hígíthatjuk. 1 evőkanál olajjal kiolajozzuk a teflonserpenyőt, és megsütjük a palacsintákat.
  2. A mascarponét kikeverjük az édesítővel, a lime levével, a gyümölcs felével, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot és a maradék gyümölcsöt finoman beleforgatjuk.
  3. A kész krémet a palacsintába töltjük és tetszés szerint feltekerjük vagy csak összehajtogatjuk. Tejszínhabbal és málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Kalóriatartalom*
(1 darab)
Fehérje Zsír Szénhidrát
1020 KJ/ 243 kcal 4 g 19 g 15 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.