A kép csak illusztráció!
Málnahabos palacsinta
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg tönkölyliszt
- 7 dl szódavíz
- 5 g chiamag
- 6 ek olaj
- 25 dkg mascarpone
- 1 db lime
- 50 dkg málna
- 3 dl tejszín
- só
- édesítő ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
- A lisztet egy csipet sóval, a szódavízzel és 5 evőkanál olajjal elkeverjük. Palacsintasűrűségű tésztát kell, hogy kapjunk, belekeverjük a chiamagot. Kb. 20 percre félretesszük, hogy a chiamag megszívja magát. Ha nagyon besűrűsödött a tészta, kevés szódavízzel hígíthatjuk. 1 evőkanál olajjal kiolajozzuk a teflonserpenyőt, és megsütjük a palacsintákat.
- A mascarponét kikeverjük az édesítővel, a lime levével, a gyümölcs felével, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot és a maradék gyümölcsöt finoman beleforgatjuk.
- A kész krémet a palacsintába töltjük és tetszés szerint feltekerjük vagy csak összehajtogatjuk. Tejszínhabbal és málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Kalóriatartalom* (1 darab) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1020 KJ/ 243 kcal | 4 g | 19 g | 15 g |