Mákos kevert sütemény

A kép csak illusztráció!

Mákos kevert sütemény

HOZZÁVALÓK:

  • 7 db tojás
  • 200 g darált mák
  • 2,5 dl tej (1,5 %-os)
  • 180 g margarin
  • 50 g édesítőszer
  • 130 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 g vaníliás eritrit
  • reszelt citromhéj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tejet egy lábosban felmelegítjük, belekeverjük az édesítőszert, a vaníliás eritritet, egy citrom reszelt héját, a darált mákot és a margarint. Alaposan elkeverjük melegítés közben.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük a mákos keveréket, és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  3. Előmelegített sütőben 170 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

TÁPANYAGTARTALOM*(összmennyiség):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
13703 KJ/ 3262 kcal 103 g 243 g 145 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.