Mákos-citromos kenyér

A kép csak illusztráció!

Mákos-citromos kenyér

HOZZÁVALÓK:

  • 180 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 80 g finomliszt
  • 25 g mák (egész)
  • 100 g vaj
  • 60 g eritrit (édesítőszer)
  • 2 db citrom
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej (1,5%-os)
  • 1 csipet só
  • 60 g eritritpor
  • 6 tk citromlé

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kétféle lisztet elkeverjük a mákkal, a sóval és a sütőporral.
  2. A vajat, az eritritet és az egyik citrom reszelt héját kézi mixerrel krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Felváltva beledolgozzuk a lisztes keveréket és a tejet, valamint mindkét citrom kifacsart levét.
  3. A masszát egy 10×25 cm-es sütőpapírral bélelt kenyérsütőformába öntjük, és 175 fokon 45 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Az eritritport és a citromlevet kikeverjük, és a süteményre locsoljuk. A máz dermedése után szeletekre vágva kínáljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
542 KJ/ 129 kcal 3,7 g 7 g 12 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.