A kép csak illusztráció!
Mákos-citromos kenyér
HOZZÁVALÓK:
- 180 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 80 g finomliszt
- 25 g mák (egész)
- 100 g vaj
- 60 g eritrit (édesítőszer)
- 2 db citrom
- 3 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej (1,5%-os)
- 1 csipet só
- 60 g eritritpor
- 6 tk citromlé
ELKÉSZÍTÉS:
- A kétféle lisztet elkeverjük a mákkal, a sóval és a sütőporral.
- A vajat, az eritritet és az egyik citrom reszelt héját kézi mixerrel krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Felváltva beledolgozzuk a lisztes keveréket és a tejet, valamint mindkét citrom kifacsart levét.
- A masszát egy 10×25 cm-es sütőpapírral bélelt kenyérsütőformába öntjük, és 175 fokon 45 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
- Az eritritport és a citromlevet kikeverjük, és a süteményre locsoljuk. A máz dermedése után szeletekre vágva kínáljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
542 KJ/ 129 kcal | 3,7 g | 7 g | 12 g |