A kép csak illusztráció!
Májkrémes zellerfalatkák
HOZZÁVALÓK:
- 250 g csirkemáj
- 2 ek. olaj
- darab (kisebb) vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ dl fehérbor (száraz)
- 2-3 szál szárzeller
- 2 szelet teljes kiőrlésű szendvicskenyér
- 100 g tejszínes krémsajt
- 2 darab mandarin
- só
- bors
- balzsamecet
- petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- A májat csíkokra szeljük. Megfonnyasztjuk az olajban a finomra vágott hagymát és fokhagymát, rádobjuk a májat, 1 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk a bort, a balzsamecetet, kevés őrölt borsot. 1 perc múlva lefedjük, 2-3 percig még pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
- A zellerszárakat megmossuk, zöldjüket félretesszük. Domború oldalukról 1-1 vékony szeletet levágunk, hogy ne billegjenek a tálon.
- Aprítógépben levével együtt péppé turmixoljuk a májat, tálba szedjük. Az aprítógépben finom morzsává pörgetjük a szendvicskenyeret, majd a krémsajttal együtt a májhoz adjuk, ízesítjük sóval, borssal, és összedolgozzuk. Csőr nélküli habzsákba szedjük és a szárzellerekbe töltjük a májkrémet, a zellert 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
- Tetejüket mandaringerezdekkel és petrezselyemmel, a kínáló tálat a félretett zellerzölddel díszítjük. Előételként kínáljuk.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2751 KJ/ 66 kcal | 4 g | 3,5 g | 4 g |