A kép csak illusztráció!
Levendulás keksz
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg kókuszliszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg por eritrit (édesítőszer)
- ½ db citrom reszelt héja
- 1 db tojás
- 1 tk vanília kivonat
- 2 tk szárított levendulavirág
- 1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót, a por eritritet, a reszelt citromhéjat és a felkockázott hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
- Mielőtt még összeáll a tészta, beledolgozzuk a levendula virágot is, majd golyót formázunk és hűtőbe tesszük egy óra hosszára pihenni.
- A hűtőből kivéve lisztezett munkalapon kb. fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát, és különböző méretű kiszúrokkal formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokon előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
- Ha kisült, melegen ne nyúljunk hozzá, mert könnyen szétesik, hagyjuk kihűlni. Készíthetünk rá pár csepp citromléből és por alakú eritritből mázat, díszíthetjük levendulavirággal (ízlés szerint).
Kalóriatartalom* (összmennyiségre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
5444 KJ/ 1296 kcal | 28,4 g | 96 g | 81 g |