Levendulás keksz

A kép csak illusztráció!

Levendulás keksz

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg por eritrit (édesítőszer)
  • ½ db citrom reszelt héja
  • 1 db tojás
  • 1 tk vanília kivonat
  • 2 tk szárított levendulavirág
  • 1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót, a por eritritet, a reszelt citromhéjat és a felkockázott hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  2. Mielőtt még összeáll a tészta, beledolgozzuk a levendula virágot is, majd golyót formázunk és hűtőbe tesszük egy óra hosszára pihenni.
  3. A hűtőből kivéve lisztezett munkalapon kb. fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát, és különböző méretű kiszúrokkal formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokon előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  4. Ha kisült, melegen ne nyúljunk hozzá, mert könnyen szétesik, hagyjuk kihűlni. Készíthetünk rá pár csepp citromléből és por alakú eritritből mázat, díszíthetjük levendulavirággal (ízlés szerint).
Kalóriatartalom*
(összmennyiségre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
5444 KJ/ 1296 kcal 28,4 g 96 g 81 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.