A kép csak illusztráció!
Leveles batyuban sült fasírtgolyók
HOZZÁVALÓK:
- 1 db teljes kiőrlésű zsemle (szikkadt)
- 25 dkg pulykahús (darált)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg pizzamozzarella sajt
- 1 db tojás
- 1 csomag teljes kiőrlésű leveles tészta
- 1 kis üveg paradicsomszósz (cukormentes)
- 2 dl olaj
- 1 marék bazsalikom
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A zsemlét beáztatjuk vízbe, majd kicsavarjuk. A hagymákat a bazsalikommal apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
- A darált húst a kicsavart zsemlével, a tojással és a hagymákkal alaposan összedolgozzuk. Fűszerekkel ízesítjük. Diónyi gombócokat formázunk belőle, és bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük és alaposan lecsepegtetjük.
- A kinyújtott leveles tésztát felkockázzuk és egy muffin sütőforma mélyedéseibe nyomkodjuk, úgy, hogy a sarkait kihajtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig elősütjük.
- Minden tésztába nyomunk egy húsgolyót, kevés paradicsomszósszal meglocsoljuk, tetejét reszelt sajttal megszórjuk. Visszatesszük a sütőbe sülni 6-7 percre. Melegen tálaljuk előételként.
Kalóriatartalom* (1 darab) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1013 KJ/ 241 kcal | 8 g | 18 g | 12 g |