A kép csak illusztráció!
Lencsepörkölt
HOZZÁVALÓK:
- 300 g főtt lencse
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 2 tk sűrített paradicsom (cukormentes)
- 2 db babérlevél
- 160 g durumtészta
- 400 ml víz
- 2 ek tejföl (12%-os)
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
- őrölt kömény
- petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- A megtisztított vöröshagymát és fokhagymát aprítógépben összezúzzuk. A felaprított hagymákat olívaolajon puhára pároljuk. Rátesszük a sűrített paradicsomot és egy picit lepirítjuk. Tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, köményt, beleöntjük a vizet és felforraljuk.
- Ha felforrt, kb. 5 percig közepes lángon tovább rotyogtatjuk. Ezután hozzáadjuk a főtt lencsét és 15 percet főzzük. Amikor elkészült a pörkölt, megszórjuk friss petrezselyemzölddel.
- A durumtésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük.
- A lencsepörköltet a kifőtt tésztával és tejföllel tálaljuk.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
3028 KJ/ 721 kcal | 27 g | 24 g | 102 g |