Lencsekrémes tésztácska

A kép csak illusztráció!

Lencsekrémes tésztácska

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg főtt lencse
  • 4 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csomag (60 dkg) teljes kiőrlésű leveles tészta
  • 1 ek olaj
  • 2 ek vaj
  • 20 dkg főtt sertéshús
  • 1 db tojássárgája
  • 2 kk mustár

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lencsét megfőzzük vagy főtt lencsekonzervet választunk, és leszűrjük. A zöldségeket összevágjuk. A tésztát felhasználás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből.
  2. Egy serpenyőben kevés olajon a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a lencsét, a sárgarépát, sóval, borssal ízesítjük, 2-3 perc alatt összefőzzük. Aprítógépben pürésítjük, majd a mustárral, kis kockákra vágott hússal és petrezselyemmel elkeverjük.
  3. A tésztalapokból egyforma méretű négyzetlapokat vágunk, és a kivajazott muffinforma mélyedéseibe tesszük úgy, hogy a szélei kicsit túllógjanak. Megtöltjük a lencsekrémmel, előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Előételként, vendégváró falatként kínálhatjuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 darabra):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
970 KJ/ 231 kcal 8 g 13 g 19 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.