A kép csak illusztráció!
Lencsekrémes tésztácska
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg főtt lencse
- 4 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 csomag (60 dkg) teljes kiőrlésű leveles tészta
- 1 ek olaj
- 2 ek vaj
- 20 dkg főtt sertéshús
- 1 db tojássárgája
- 2 kk mustár
ELKÉSZÍTÉS:
- A lencsét megfőzzük vagy főtt lencsekonzervet választunk, és leszűrjük. A zöldségeket összevágjuk. A tésztát felhasználás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből.
- Egy serpenyőben kevés olajon a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a lencsét, a sárgarépát, sóval, borssal ízesítjük, 2-3 perc alatt összefőzzük. Aprítógépben pürésítjük, majd a mustárral, kis kockákra vágott hússal és petrezselyemmel elkeverjük.
- A tésztalapokból egyforma méretű négyzetlapokat vágunk, és a kivajazott muffinforma mélyedéseibe tesszük úgy, hogy a szélei kicsit túllógjanak. Megtöltjük a lencsekrémmel, előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Előételként, vendégváró falatként kínálhatjuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 darabra):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
970 KJ/ 231 kcal | 8 g | 13 g | 19 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.