Lencsefalafel kuszkusszal és mártogatóssal

A kép csak illusztráció!

Lencsefalafel kuszkusszal és mártogatóssal

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg főtt lencse
  • 1 db tojás
  • 5 dkg teljes kiőrlésű kenyér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 15 dkg kuszkusz
  • 8 dl leszűrt zöldségleves
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1,5 dl görög natúr joghurt
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • ½ db citrom
  • 3 ek olívaolaj
  • petrezselyem
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A főtt lencsét leszűrjük, villával enyhén összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a vízbe áztatott, majd kifacsart kenyeret, 2 gerezd zúzott fokhagymát és 1 csokor aprított petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, alaposan összekeverjük a masszát, majd kb. 30 percet hagyjuk pihenni.
  2. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és megforgatjuk zsemlemorzsában. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megspricceljük kevés olívaolajjal, és előmelegített sütőben 230 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  3. A kuszkuszt beáztatjuk a forró zöldséglevesbe, hagyjuk kb.30 percet ázni, míg magába szívja a folyadékot. Kevés olívaolajjal, a citrom levével és 1 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Hozzákeverjük a feldarabolt koktélparadicsomot és finomra vágott petrezselymet.
  4. A mártogatóshoz elkeverjük a görög joghurtot a sűrített paradicsommal és 1 gerezd zúzott fokhagymával.
  5. A lencsefalafeleket a paradicsomos kuszkusszal és a joghurtos mártogatóssal tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2208 KJ/ 526 kcal 22 g 15 g 75 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/VIII/01-06v.