A kép csak illusztráció!
Lencsefalafel kuszkusszal és mártogatóssal
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg főtt lencse
- 1 db tojás
- 5 dkg teljes kiőrlésű kenyér
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- 15 dkg kuszkusz
- 8 dl leszűrt zöldségleves
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1,5 dl görög natúr joghurt
- 1 ek sűrített paradicsom
- ½ db citrom
- 3 ek olívaolaj
- petrezselyem
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A főtt lencsét leszűrjük, villával enyhén összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a vízbe áztatott, majd kifacsart kenyeret, 2 gerezd zúzott fokhagymát és 1 csokor aprított petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, alaposan összekeverjük a masszát, majd kb. 30 percet hagyjuk pihenni.
- Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és megforgatjuk zsemlemorzsában. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megspricceljük kevés olívaolajjal, és előmelegített sütőben 230 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
- A kuszkuszt beáztatjuk a forró zöldséglevesbe, hagyjuk kb.30 percet ázni, míg magába szívja a folyadékot. Kevés olívaolajjal, a citrom levével és 1 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Hozzákeverjük a feldarabolt koktélparadicsomot és finomra vágott petrezselymet.
- A mártogatóshoz elkeverjük a görög joghurtot a sűrített paradicsommal és 1 gerezd zúzott fokhagymával.
- A lencsefalafeleket a paradicsomos kuszkusszal és a joghurtos mártogatóssal tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2208 KJ/ 526 kcal | 22 g | 15 g | 75 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/VIII/01-06v.