lazacos rakott krumpli

A kép csak illusztráció!

Lazacos-zelleres rakott burgonya

HOZZÁVALÓK:

  • 70 dkg burgonya
  • 35 dkg zeller
  • 20 dkg lazacfilé
  • 3 dl tejszín (10%-os)
  • 4 dl tej (1,5%-os)
  • 2 db tojás
  • 1 tk vaj
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 tk mustár
  • ½ db citrom leve
  • petr.zöld
  • őrölt bors
  • szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A burgonyát fél centis szeletekre vágjuk, a megtisztított zellert 2-3 milliméteresre szeleteljük. A burgonyát összekeverjük a zellerrel, sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy 25×15 centis tepsit kivajazunk, és zsemlemorzsával meghintjük. A zelleres-krumplis keverék felét a tepsibe borítjuk, erre rétegezzük a vékonyra szeletelt lazacfilét és a petrezselymet. Ráöntjük a maradék zöldség-mixet.
  3. Egy keverőtálban felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejszínt, tejet, mustárt. Fűszerezzük frissen őrölt borssal, szerecsendióval, belefacsarjuk a citrom levét, majd az egész keveréket a tepsibe öntjük. Kicsit megrázogatjuk, lefedjük alufóliával, és 90 percig sütjük. Az utolsó 5 percben fólia nélkül.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1990 KJ/474 kcal 22,2 g 19 g 51 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.