A kép csak illusztráció!
Lazacos-zelleres rakott burgonya
HOZZÁVALÓK:
- 70 dkg burgonya
- 35 dkg zeller
- 20 dkg lazacfilé
- 3 dl tejszín (10%-os)
- 4 dl tej (1,5%-os)
- 2 db tojás
- 1 tk vaj
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 tk mustár
- ½ db citrom leve
- petr.zöld
- őrölt bors
- szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS:
- A burgonyát fél centis szeletekre vágjuk, a megtisztított zellert 2-3 milliméteresre szeleteljük. A burgonyát összekeverjük a zellerrel, sózzuk, borsozzuk.
- Egy 25×15 centis tepsit kivajazunk, és zsemlemorzsával meghintjük. A zelleres-krumplis keverék felét a tepsibe borítjuk, erre rétegezzük a vékonyra szeletelt lazacfilét és a petrezselymet. Ráöntjük a maradék zöldség-mixet.
- Egy keverőtálban felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejszínt, tejet, mustárt. Fűszerezzük frissen őrölt borssal, szerecsendióval, belefacsarjuk a citrom levét, majd az egész keveréket a tepsibe öntjük. Kicsit megrázogatjuk, lefedjük alufóliával, és 90 percig sütjük. Az utolsó 5 percben fólia nélkül.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1990 KJ/474 kcal | 22,2 g | 19 g | 51 g |