A kép csak illusztráció!
Kuszkuszsaláta csirkével
HOZZÁVALÓK:
- 1 kisebb db cukkini
- 1 db sárgarépa
- 1 kisebb db lilahagyma
- 85 g gomba
- 8 db koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 db csirkecomb
- 50 g kuszkusz
- só, petrezselyem, fűszerpaprika
ELKÉSZÍTÉS:
- A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk, és a fokhagymagerezdekkel együtt egy tepsibe terítjük őket, megsózzuk, és 1 evőkanál olívaolajat locsolunk rá.
- A csirkecombokat sóval bedörzsöljük, 1 evőkanál olajjal meglocsoljuk, és a zöldségek közé tesszük a tepsibe. 25-30 percig sütjük 200 fokon.
- A sütési idő lejárta előtt 10 perccel a kuszkuszt egy tálba szórjuk, és annyi forró vizet öntünk rá, ami ellepi, letakarjuk folpackkal, és 5 percig hagyjuk állni. Amikor az összes folyadékot magába szívta, fellazítjuk egy villával.
- Tálaláskor a kuszkuszt összekeverjük a zöldségekkel, és az apróra vágott petrezselyemmel, a tetejére helyezzük a csirkecombokat.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1951 KJ/ 465 kcal | 37 g | 20 g | 35 g |