A kép csak illusztráció!
Kuszkusszal töltött paprika
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg kuszkusz
- 8 db kaliforniai paprika (sárga és piros)
- 2 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál szárzeller
- 5 dkg fenyőmag
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 10 dkg Óvári sajt
- 10 dkg fekete olajbogyó
- só
- bors
- bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS:
- A kuszkuszt 3 dl forrásban lévő vízzel leöntjük, sózzuk, lefedve állni hagyjuk.
- A paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk, 2 percre forró vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük. Kevés olívaolajat felforrósítunk, a hagymákat üvegesre pároljuk benne, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, aszalt paradicsomot, fenyőmagot, és kevergetve 5-6 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felkockázott sajtot és a finomra vágott bazsalikomot. Az egészet összekeverjük a kuszkusszal.
- A zöldséges kuszkuszt a fél paprikákba kanalazzuk, belenyomkodjuk az olajbogyókat, meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
- Friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2288 KJ/ 545 kcal | 21 g | 25 g | 62 g |