A kép csak illusztráció!
Kukoricás lasagne-tekercs
HOZZÁVALÓK:
- 1 csomag lasagnelap
- 50 dkg kukoricakonzerv
- 10 dkg spenót
- 10 dkg pizzamozzarella sajt
- 3 dl tej (1,5 %-os)
- 3 ek. vaj
- 1 ek. olaj
- 3 ek. zabliszt
- 15 dkg reszelt parmezán sajt
- 1 dl tejszín
- 30 dkg krémsajt light
- só
- bors
- szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS:
- A tésztalapokat bő sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, ha kihűlt, meglocsoljuk olajjal, hogy ne ragadjanak össze. A kukoricát lecsepegtetjük, a mozzarellát apróra kockázzuk. A tejet felforrósítjuk.
- A besamelhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, és 1 percig pirítjuk. Felöntjük a tejjel, kevergetve sűrűre főzzük, majd hozzáadunk 5 dkg parmezán sajtot. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
- Egy mixerbe tesszük a kukoricát, a tejszínt, a krémsajtot, a mozzarella felét és a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, simára pépesítjük. Beleöntjük a besamel felét és még egyszer átforgatjuk.
- A tésztalapokat kiterítjük, és egy lapra 2-3 evőkanálnyi tölteléket teszünk, majd a lapokat szorosan feltekerjük. Vajjal kikent tepsire helyezzük sorban, rákanalazzuk a maradék besamelt, és megszórjuk a maradék parmezánnal, valamint mozzarellával.
- A tepsit alufóliával lefedjük, a tésztát a sütőben kb. 20 percig sütjük, majd fólia nélkül még 10 percig, hogy a sajt kissé megbarnuljon. Félbevágva tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
3120 KJ/ 740 kcal | 35 g | 29 g | 84 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.