Kukoricás lasagne-tekercs

A kép csak illusztráció!

Kukoricás lasagne-tekercs

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag lasagnelap
  • 50 dkg kukoricakonzerv
  • 10 dkg spenót
  • 10 dkg pizzamozzarella sajt
  • 3 dl tej (1,5 %-os)
  • 3 ek. vaj
  • 1 ek. olaj
  • 3 ek. zabliszt
  • 15 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 dl tejszín
  • 30 dkg krémsajt light
  • bors
  • szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tésztalapokat bő sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, ha kihűlt, meglocsoljuk olajjal, hogy ne ragadjanak össze. A kukoricát lecsepegtetjük, a mozzarellát apróra kockázzuk. A tejet felforrósítjuk.
  2. A besamelhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, és 1 percig pirítjuk. Felöntjük a tejjel, kevergetve sűrűre főzzük, majd hozzáadunk 5 dkg parmezán sajtot. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
  3. Egy mixerbe tesszük a kukoricát, a tejszínt, a krémsajtot, a mozzarella felét és a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, simára pépesítjük. Beleöntjük a besamel felét és még egyszer átforgatjuk.
  4. A tésztalapokat kiterítjük, és egy lapra 2-3 evőkanálnyi tölteléket teszünk, majd a lapokat szorosan feltekerjük. Vajjal kikent tepsire helyezzük sorban, rákanalazzuk a maradék besamelt, és megszórjuk a maradék parmezánnal, valamint mozzarellával.
  5. A tepsit alufóliával lefedjük, a tésztát a sütőben kb. 20 percig sütjük, majd fólia nélkül még 10 percig, hogy a sajt kissé megbarnuljon. Félbevágva tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
3120 KJ/ 740 kcal 35 g 29 g 84 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.