A kép csak illusztráció!
Kukoricás főzelék csirkemellel
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg cukkini
- 10 dkg spenót
- 2 konzerv morzsolt kukorica
- 2 ek vaj
- 3 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1 dl főzőtejszín (10 %-os)
- 20 dkg csirkemellfilé
- 1 db tojás
- 1 dl tej (1,5 %-os)
- 1 ek olaj
- só
- kapor
ELKÉSZÍTÉS:
- A cukkinit négybe vágjuk, felszeleteljük. A spenótot leforrázzuk, lecsepegtetjük, szálasra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük. A kaprot finomra aprítjuk.
- A kukoricát és a cukkinit kevés vízzel 2-3 percig főzzük, sóval, borssal ízesítjük. Kis serpenyőben a vajat felforrósítjuk, megpirítunk benne 1 evőkanál lisztet, és besűrítjük vele a kukoricát. Beleszórjuk a kaprot, a spenótot és 5 percnyi forralás után a tejszínt is beleöntjük. Jól elkeverjük.
- A húst vastagabb csíkokra vágjuk, megsózzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Kikeverjük a 2 evőkanál lisztet a tojássárgájával és a tejjel, hogy sűrű tésztát kapjunk, majd belekeverjük a fehérjehabot. Belemártjuk a húscsíkokat a tésztába és sütőpapírral bélelt tepsiben, olajjal megspriccelve készre sütjük. Serpenyőben bő olajban is kisüthető, de akkor magasabb lesz az energiatartalma.
- A főzeléket a csirkemell csíkokkal melegen tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
3074 KJ/ 732 kcal | 46 g | 35 g | 63 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/X/01-06v.