Kukoricás főzelék csirkemellel

A kép csak illusztráció!

Kukoricás főzelék csirkemellel

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg cukkini
  • 10 dkg spenót
  • 2 konzerv morzsolt kukorica
  • 2 ek vaj
  • 3 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 dl főzőtejszín (10 %-os)
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej (1,5 %-os)
  • 1 ek olaj
  • kapor

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A cukkinit négybe vágjuk, felszeleteljük. A spenótot leforrázzuk, lecsepegtetjük, szálasra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük. A kaprot finomra aprítjuk.
  2. A kukoricát és a cukkinit kevés vízzel 2-3 percig főzzük, sóval, borssal ízesítjük. Kis serpenyőben a vajat felforrósítjuk, megpirítunk benne 1 evőkanál lisztet, és besűrítjük vele a kukoricát. Beleszórjuk a kaprot, a spenótot és 5 percnyi forralás után a tejszínt is beleöntjük. Jól elkeverjük.
  3. A húst vastagabb csíkokra vágjuk, megsózzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Kikeverjük a 2 evőkanál lisztet a tojássárgájával és a tejjel, hogy sűrű tésztát kapjunk, majd belekeverjük a fehérjehabot. Belemártjuk a húscsíkokat a tésztába és sütőpapírral bélelt tepsiben, olajjal megspriccelve készre sütjük. Serpenyőben bő olajban is kisüthető, de akkor magasabb lesz az energiatartalma.
  4. A főzeléket a csirkemell csíkokkal melegen tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
3074 KJ/ 732 kcal 46 g 35 g 63 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/X/01-06v.