A kép csak illusztráció!
Kovászos uborkás raguleves
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg sertéscomb
- 2 db sárgarépa
- 2 db vöröshagyma
- 10 dkg kovászos uborka
- 3 ek olaj
- 1 dl tejföl (12 %-os)
- 1 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1 dl uborkalé
- só
- petr.zöld
ELKÉSZÍTÉS:
- A húst apró kockákra, a répát és az uborkát vékony karikákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk.
- Egy fazékban felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, ízlés szerint paprikarémmel ízesíthetjük, felöntjük 2-3 dl vízzel, és lefedve pároljuk.
- Ha már majdnem puha a hús, beletesszük a répát, és felöntjük vízzel. Lassú tűzön főzzük. A végén hozzáadjuk az uborkát is.
- Kikeverjük simára a tejfölt, a lisztet és az uborkalevet, majd behabarjuk vele a levest. Tálaláskor megszórhatjuk finomra vágott petrezselyemmel.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1115 KJ/ 266 kcal | 18 g | 16 g | 11 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.