Kossuth kifli

A kép csak illusztráció!

Kossuth kifli

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg margarin
  • 18 dkg eritrit (édesítőszer)
  • 10 dkg zabliszt
  • 10 dkg tönkölyliszt
  • 4 db tojás
  • 12 dkg dió
  • ½ csomag sütőpor

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Az olvasztott margarint az édesítőszerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáit. A lisztekkel és a sütőporral simára keverjük.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  3. Egy 20×30 cm-es tepsit kivajazunk és enyhén kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát. A diót durvára vágjuk és a tészta tetejére szórjuk.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, kör alakú szaggatóval félholdakat készítünk belőle.

TÁPANYAGTARTALOM*(összmennyiségre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1288 KJ/ 3066 kcal 71 g 245 g 153 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.