A kép csak illusztráció!
Kossuth kifli
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg margarin
- 18 dkg eritrit (édesítőszer)
- 10 dkg zabliszt
- 10 dkg tönkölyliszt
- 4 db tojás
- 12 dkg dió
- ½ csomag sütőpor
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojásokat szétválasztjuk. Az olvasztott margarint az édesítőszerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáit. A lisztekkel és a sütőporral simára keverjük.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
- Egy 20×30 cm-es tepsit kivajazunk és enyhén kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát. A diót durvára vágjuk és a tészta tetejére szórjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, kör alakú szaggatóval félholdakat készítünk belőle.
TÁPANYAGTARTALOM*(összmennyiségre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1288 KJ/ 3066 kcal | 71 g | 245 g | 153 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.