Körteleves

A kép csak illusztráció!

Körteleves

HOZZÁVALÓK:

  • 3 db körte
  • 20 g kesudió
  • 2 ek vaníliás pudingpor
  • 1 dl főzőtejszín (10 %-os)
  • 30 g eritrit (édesítőszer)
  • fahéj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A körtéket meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A tejszínt kb. 0,5 liter vízzel feltesszük forrni, hozzáadjuk az édesítőszert, és fahéjjal ízesítjük. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert pudingport, és még pár percig forraljuk. A végén tesszük bele a körteszeleteket, és még egy kis ideig főzzük.
  3. Tálkákba szedve apróra vágott kesudióval tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
475 KJ/ 113 kcal 2 g 4,5 g 17 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.