A kép csak illusztráció!
Körteleves
HOZZÁVALÓK:
- 3 db körte
- 20 g kesudió
- 2 ek vaníliás pudingpor
- 1 dl főzőtejszín (10 %-os)
- 30 g eritrit (édesítőszer)
- fahéj
ELKÉSZÍTÉS:
- A körtéket meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
- A tejszínt kb. 0,5 liter vízzel feltesszük forrni, hozzáadjuk az édesítőszert, és fahéjjal ízesítjük. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert pudingport, és még pár percig forraljuk. A végén tesszük bele a körteszeleteket, és még egy kis ideig főzzük.
- Tálkákba szedve apróra vágott kesudióval tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
475 KJ/ 113 kcal | 2 g | 4,5 g | 17 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.