A kép csak illusztráció!
Kolbászos töltött paprika
HOZZÁVALÓK:
- 2 db kaliforniai paprika
- 3 ek olívaolaj
- 2 db póréhagyma
- 30 g kolbász
- 250 g gabonakeverék (bulgur, quinoa)
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g spenót
- 1 db citrom héja
- 3 ek tejföl
- petrezselyem, só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A paprikákat a szárukkal együtt félbevágjuk. A magjukat kikanalazzuk, és vágott felületükkel felfelé egy sütőlapra tesszük, és 10 perc alatt 180 fokon puhára sütjük.
- Teflonserpenyőben felhevítjük az olaj felét, hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát, és a felkockázott kolbászt, és kb. 7 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a gabonakeveréket és a spenótot, még 3 percig sütjük, míg a spenót összeesik. Hozzáforgatjuk a citromhéját, valamint a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A paprikákat megtöltjük ezzel a keverékkel, és 10 percre visszarakjuk a sütőbe.
- A megsült paprikákat petrezselyemmel megszórva előételként tálalhatjuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1687 KJ/ 402 kcal | 13 g | 16 g | 53 g |