Kolbászos töltött paprika

A kép csak illusztráció!

Kolbászos töltött paprika

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db kaliforniai paprika
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 db póréhagyma
  • 30 g kolbász
  • 250 g gabonakeverék (bulgur, quinoa)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g spenót
  • 1 db citrom héja
  • 3 ek tejföl
  • petrezselyem, só, bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A paprikákat a szárukkal együtt félbevágjuk. A magjukat kikanalazzuk, és vágott felületükkel felfelé egy sütőlapra tesszük, és 10 perc alatt 180 fokon puhára sütjük.
  2. Teflonserpenyőben felhevítjük az olaj felét, hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát, és a felkockázott kolbászt, és kb. 7 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a gabonakeveréket és a spenótot, még 3 percig sütjük, míg a spenót összeesik. Hozzáforgatjuk a citromhéját, valamint a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A paprikákat megtöltjük ezzel a keverékkel, és 10 percre visszarakjuk a sütőbe.
  4. A megsült paprikákat petrezselyemmel megszórva előételként tálalhatjuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1687 KJ/ 402 kcal 13 g 16 g 53 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.