A kép csak illusztráció!
Kelkáposztaleves
HOZZÁVALÓK:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 dkg kelkáposzta
- 20 dkg sárgarépa
- 2 ek paradicsompüré (cukormentes)
- 2 dl natúr joghurt
- 2 tk eritrit
- 0,5 db póréhagyma
- só, bors, kömény
ELKÉSZÍTÉS:
- A vöröshagymát olajon megfuttatjuk, rászórjuk a köményt, és hozzáadjuk a fokhagymát.
- A karikára vágott póréhagymát, a csíkokra vágott kelkáposztát és sárgarépát is beletesszük, kicsit megpirítjuk, majd a paradicsompürével ugyanígy teszünk.
- Felöntjük 1,5 liter vízzel vagy húsleveslével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az eritritet.
- Amikor a zöldségek roppanósra főttek, a joghurttal dúsítjuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
712 KJ/ 170 kcal | 8 g | 8,3 g | 16 g |