Kelkáposztaleves

A kép csak illusztráció!

Kelkáposztaleves

HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 ek paradicsompüré (cukormentes)
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 tk eritrit
  • 0,5 db póréhagyma
  • só, bors, kömény

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A vöröshagymát olajon megfuttatjuk, rászórjuk a köményt, és hozzáadjuk a fokhagymát.
  2. A karikára vágott póréhagymát, a csíkokra vágott kelkáposztát és sárgarépát is beletesszük, kicsit megpirítjuk, majd a paradicsompürével ugyanígy teszünk.
  3. Felöntjük 1,5 liter vízzel vagy húsleveslével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az eritritet.
  4. Amikor a zöldségek roppanósra főttek, a joghurttal dúsítjuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
712 KJ/ 170 kcal 8 g 8,3 g 16 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.