A kép csak illusztráció!
Kelbimbófőzelék
HOZZÁVALÓK:
- 600 g kelbimbó
- 200 g kelkáposzta
- 2 db vöröshagyma
- 120 g vaj
- 5 szál újhagyma
- 300 g burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 dl tej (1,5 % -os)
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- Felolvasztjuk a vaj felét és elkezdjük rajta pirítani a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát, az újhagymák fehér felkarikázott fehér részét és a kockákra vágott burgonyát. Pirítjuk kb. 5 percig, belereszeljük a fokhagymát, majd felöntjük a tejjel és puhára főzzük a zöldségeket.
- A megtisztított, félbevágott kelbimbókat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A megfőtt zöldségeket egy turmixgépben leturmixoljuk, majd visszaöntjük a lábosba és a megpirult kelbimbó háromnegyedét hozzákeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a maradék vajat.
- A kész főzeléket a maradék kelbimbóval és az újhagyma felkarikázott zöldjével megszórva tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2159 KJ/ 514 kcal | 19 g | 29 g | 44 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.