Kelbimbó saláta

A kép csak illusztráció!

Kelbimbó saláta

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g kelbimbó
  • 20 g pisztácia
  • 3 szelet bacon
  • 1 marék madársaláta
  • ¼ db lilahagyma
  • 40 g feta sajt
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk citromlé
  • 2 ek natúr joghurt
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kelbimbót sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd 15 perc alatt 200 fokos sütőben megsütjük.
  2. A pisztáciát egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd felaprítjuk. A bacont lepirítjuk, majd vékony csíkokra szeljük. Az öntethez összekeverjük a zúzott fokhagymát a citromlével, a natúr joghurttal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Tálaláskor a tányér aljára helyezzük a madársalátát, arra a sült kelbimbókat, a vékonyra szeletelt lilahagymát, a bacon csíkokat és a felkockázott feta sajtot. Ráöntjük az öntetet és a tetejére szórjuk a pirított pisztáciát.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
1892 KJ/ 451 kcal 22 g 31 g 22 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.