A kép csak illusztráció!
Kelbimbó saláta
HOZZÁVALÓK:
- 500 g kelbimbó
- 20 g pisztácia
- 3 szelet bacon
- 1 marék madársaláta
- ¼ db lilahagyma
- 40 g feta sajt
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk citromlé
- 2 ek natúr joghurt
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A kelbimbót sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd 15 perc alatt 200 fokos sütőben megsütjük.
- A pisztáciát egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd felaprítjuk. A bacont lepirítjuk, majd vékony csíkokra szeljük. Az öntethez összekeverjük a zúzott fokhagymát a citromlével, a natúr joghurttal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Tálaláskor a tányér aljára helyezzük a madársalátát, arra a sült kelbimbókat, a vékonyra szeletelt lilahagymát, a bacon csíkokat és a felkockázott feta sajtot. Ráöntjük az öntetet és a tetejére szórjuk a pirított pisztáciát.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1892 KJ/ 451 kcal | 22 g | 31 g | 22 g |