A kép csak illusztráció!
Keksz vörös áfonyával
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg zabpehely
- 20 dkg búzaliszt
- 8 dkg eritrit
- 13 dkg vaj
- 1 db tojás
- ½ tk sütőpor
- 1-2 ek víz
- 10 dkg aszalt cukrozatlan vörös áfonya
ELKÉSZÍTÉS:
- A zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és az édesítőszert egy tálba mérjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a vizet és az aszalt vörös áfonyát, összegyúrjuk.
- A masszából nedves kézzel kis gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, tenyérrel kilapítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Kalóriatartalom* (1 db) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
544 KJ/ 130 kcal | 2 g | 6 g | 16 g |