Keksz vörös áfonyával

A kép csak illusztráció!

Keksz vörös áfonyával

HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg zabpehely
  • 20 dkg búzaliszt
  • 8 dkg eritrit
  • 13 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • ½ tk sütőpor
  • 1-2 ek víz
  • 10 dkg aszalt cukrozatlan vörös áfonya

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és az édesítőszert egy tálba mérjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a vizet és az aszalt vörös áfonyát, összegyúrjuk.
  2. A masszából nedves kézzel kis gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, tenyérrel kilapítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Kalóriatartalom*
(1 db)
Fehérje Zsír Szénhidrát
544 KJ/ 130 kcal 2 g 6 g 16 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.