A kép csak illusztráció!
Kebab bulgursalátával
HOZZÁVALÓK:
- 400 g csirkemell
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 db paradicsom
- 1 tk sütőpor
- 2 tk keményítő
- 1 dl + 2 ek olívaolaj
- 300 g bulgur
- 1 db kígyóuborka
- 1 db lilahagyma
- 1 db gránátalma
- 1 konzerv (240 g) csicseriborsó
- 1 db citrom
- só
- bors
- fűszerpaprika
- kurkuma
ELKÉSZÍTÉS:
- A vöröshagymát, 2 darab paradicsomot és 3 gerezd fokhagymát péppé zúzunk egy késes aprítóban. A zöldségek levét kipréseljük, és félrerakjuk a kinyert levet.
- A ledarált csirkemellhez hozzáadjuk a kipréselt zöldségeket, sütőport, keményítőt, sóval, borssal fűszerezzük. Jól összegyúrjuk a masszát és hűtőbe tesszük 10 percre.
- A félrerakott zöldségléhez adunk 2 evőkanál olívaolajat, sót, borsot, és szintén félrerakjuk. Kivesszük a húst a hűtőből, nagyobb gombócokra osztjuk a masszát, és grillpálcára formázzuk. A húsos pálcikákat megkenjük az olívaolajos zöldséglével, majd sütőrácson 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- A bulgursalátához megfőzzük a bulgurt. A paradicsomot, uborkát, lilahagymát kis kockákra vágjuk. A dresszinghez egy kis tálban összekeverjük a citrom levét, a pirospaprikát, kurkumát, sót, borsot és 1 dl olívaolajat.
- Ha teljesen kihűlt a bulgur, hozzáadjuk a zöldségkeverékhez, mehet bele a konzerv csicseriborsó és a gránátalma magjai, végül összekeverjük az egészet a dresszinggel.
- A megsült kebabot a bulgursalátával tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
3451 KJ/ 822 kcal | 39 g | 36 g | 85 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.