Karfiolos makaróni

A kép csak illusztráció!

Karfiolos makaróni

HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej (80 dkg) karfiol
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg durum makaróni tészta
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 dkg pörkölt földimogyoró
  • bors
  • petrszelyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, kiolajozott tepsire helyezzük, sózzuk, meglocsoljuk olajjal, és előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
  2. Kevés olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apró szeletekre vágott fokhagymát. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd a hagymás raguba forgatjuk. Tányérokba szedjük, és a tetejére halmozzuk a sült karfiolt.
  3. Aprított petrezselyemmel és durvára vágott mogyoróval megszórva tálaljuk.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
2365 KJ/ 563 kcal 21 g 14 g 89 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.