A kép csak illusztráció!
Karfiolos makaróni
HOZZÁVALÓK:
- 1 fej (80 dkg) karfiol
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg durum makaróni tészta
- 2 ek olívaolaj
- 4 dkg pörkölt földimogyoró
- só
- bors
- petrszelyem
ELKÉSZÍTÉS:
- A karfiolt rózsáira szedjük, kiolajozott tepsire helyezzük, sózzuk, meglocsoljuk olajjal, és előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
- Kevés olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apró szeletekre vágott fokhagymát. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd a hagymás raguba forgatjuk. Tányérokba szedjük, és a tetejére halmozzuk a sült karfiolt.
- Aprított petrezselyemmel és durvára vágott mogyoróval megszórva tálaljuk.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2365 KJ/ 563 kcal | 21 g | 14 g | 89 g |