A kép csak illusztráció!
Karalábé-retek főzelék
HOZZÁVALÓK:
- 600 g karalábé
- 2 csokor retek
- 6 szál újhagyma
- 2 ek olaj
- 4 ek rozsliszt
- 200 g tejföl (12 %-os)
- 2 db zöldségleveskocka
- só
- bors
- petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- A retket megtisztítjuk (2 darabot félreteszünk), a karalábékat meghámozzuk, és 2×2 cm-es kockákra daraboljuk őket.
- Az újhagymát felaprítjuk, és megfonnyasztjuk az olajban. Rádobjuk a felaprított petrezselyem felét, majd a retket és a karalábét, 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, és fedő alatt puhára főzzük.
- A lisztet a tejfölben elkeverjük, 2 merőkanál főzőlével hígítjuk, besűrítjük vele a főzeléket, és 2-3 percig még forraljuk. Sóval, borssal, maradék petrezselyemmel ízesítjük. A félretett retket vékony csíkokra vágjuk, és a főzelék tetejére szórjuk, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1057 KJ/ 252 kcal | 7 g | 14 g | 24 g |