A kép csak illusztráció!
Kapros túrós pogácsa
HOZZÁVALÓK:
- 300 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g durumbúzaliszt
- 100 g vaj
- 2 db tojás
- 120 g tejföl (12 %-os)
- 250 g túró (félzsíros)
- 15 g só
- 1 csomag szárított élesztő
- friss kapor
ELKÉSZÍTÉS:
- A kétféle lisztet, az élesztőt és a sót elvegyítjük, majd összemorzsoljuk a vajjal. Beleütünk egy tojást, hozzáadjuk a tejfölt, és összeállítjuk a tésztát. Letakarva 20 percre félretesszük pihenni.
- A kaprot felaprítjuk, a sóval együtt a túróhoz adjuk.
- A tésztát 0,5 cm vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük a túróval, majd háromba hajtjuk. Letakarva 30 percig pihentetjük, majd újra kinyújtjuk, háromba hajtjuk, és további 30 percig kelesztjük. Mindezt még egyszer megismételjük. Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, bevagdossuk a tetejét, és pogácsaszaggatóval kb. 3 cm-es pogácsákat szúrunk ki.
- Sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, a tetejüket egy felvert tojással megkenjük, és 200 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kalóriatartalom* (1 darab) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
199 KJ/ 47 kcal | 1,8 g | 2,2 g | 5 g |