Kapros túrós pogácsa

A kép csak illusztráció!

Kapros túrós pogácsa

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g durumbúzaliszt
  • 100 g vaj
  • 2 db tojás
  • 120 g tejföl (12 %-os)
  • 250 g túró (félzsíros)
  • 15 g só
  • 1 csomag szárított élesztő
  • friss kapor

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kétféle lisztet, az élesztőt és a sót elvegyítjük, majd összemorzsoljuk a vajjal. Beleütünk egy tojást, hozzáadjuk a tejfölt, és összeállítjuk a tésztát. Letakarva 20 percre félretesszük pihenni.
  2. A kaprot felaprítjuk, a sóval együtt a túróhoz adjuk.
  3. A tésztát 0,5 cm vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük a túróval, majd háromba hajtjuk. Letakarva 30 percig pihentetjük, majd újra kinyújtjuk, háromba hajtjuk, és további 30 percig kelesztjük. Mindezt még egyszer megismételjük. Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, bevagdossuk a tetejét, és pogácsaszaggatóval kb. 3 cm-es pogácsákat szúrunk ki.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, a tetejüket egy felvert tojással megkenjük, és 200 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kalóriatartalom*
(1 darab)
Fehérje Zsír Szénhidrát
199 KJ/ 47 kcal 1,8 g 2,2 g 5 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.