Kacsaraguleves levesbetéttel

A kép csak illusztráció!

Kacsaraguleves levesbetéttel

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg kacsacomb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg fokhagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 2 dl tejföl (12 %-os)
  • 3 dl tejszín (10 %-os)
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 db tojás
  • bors
  • tárkony

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kacsacombról lehúzzuk a bőrét, a háját apróra szeleteljük. A húsát kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és elkezdjük pirítani egy serpenyőben. Mikor kezd kiolvadni a zsírja, hozzáadjuk a kacsahájat, és aranyszínűre pirítjuk. Ha megpirult, az így keletkezett töpörtyűt félretesszük.
  2. A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsot, aprított petrezselyemzöldet, tárkonyt, és átforgatjuk az egészet. Belekeverjük a kacsahúst, a felkockázott sárgarépát, fehérrépát és zellert, pár percig lassú tűzön pirítjuk, majd felöntjük fél liter vízzel. Ha a zöldségek és a hús megpuhult, a tejfölt, tejszínt és 5 dkg lisztet kikeverünk és behabarjuk vele a levest, lassú tűzön forraljuk tovább.
  3. Elkészítjük a levesbetétet, ehhez a megpirított szalonnát és kacsa töpörtyűt ledaráljuk. A lisztet, a tojást, apróra vágott zellerzöldet összekeverjük, sóval, metélőhagymával ízesítjük. Kevés vizet adunk hozzá, és elkeverjük benne a ledarált szalonnát és kacsatöpörtyűt. A forró levesbe szaggatjuk.
  4. A levest frissen vágott tárkonnyal tálaljuk.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
3811 KJ/ 907 kcal 56 g 51 g 48 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.