A kép csak illusztráció!
Kacsaraguleves levesbetéttel
HOZZÁVALÓK:
- 80 dkg kacsacomb
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg vöröshagyma
- 5 dkg fokhagyma
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 2 dl tejföl (12 %-os)
- 3 dl tejszín (10 %-os)
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 db tojás
- só
- bors
- tárkony
ELKÉSZÍTÉS:
- A kacsacombról lehúzzuk a bőrét, a háját apróra szeleteljük. A húsát kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és elkezdjük pirítani egy serpenyőben. Mikor kezd kiolvadni a zsírja, hozzáadjuk a kacsahájat, és aranyszínűre pirítjuk. Ha megpirult, az így keletkezett töpörtyűt félretesszük.
- A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsot, aprított petrezselyemzöldet, tárkonyt, és átforgatjuk az egészet. Belekeverjük a kacsahúst, a felkockázott sárgarépát, fehérrépát és zellert, pár percig lassú tűzön pirítjuk, majd felöntjük fél liter vízzel. Ha a zöldségek és a hús megpuhult, a tejfölt, tejszínt és 5 dkg lisztet kikeverünk és behabarjuk vele a levest, lassú tűzön forraljuk tovább.
- Elkészítjük a levesbetétet, ehhez a megpirított szalonnát és kacsa töpörtyűt ledaráljuk. A lisztet, a tojást, apróra vágott zellerzöldet összekeverjük, sóval, metélőhagymával ízesítjük. Kevés vizet adunk hozzá, és elkeverjük benne a ledarált szalonnát és kacsatöpörtyűt. A forró levesbe szaggatjuk.
- A levest frissen vágott tárkonnyal tálaljuk.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
3811 KJ/ 907 kcal | 56 g | 51 g | 48 g |