A kép csak illusztráció!
Húsvéti quiche
HOZZÁVALÓK:
- 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 120 g vaj
- 9 db tojás
- 1 tk hideg víz
- 2,5 dl habtejszín
- 1 db újhagyma
- 150 g füstölt, főtt sonka
- 1 tk reszelt torma
- 60 g mozzarella
- só
- bors
- snidling
ELKÉSZÍTÉS:
- Aprítógépben összedolgozzuk a lisztet, a belekockázott jéghideg vajat és ½ teáskanálnyi sót. Morzsásra dolgozzuk, majd hozzáadunk 1 tojást és 1 teáskanál jéghideg vizet. Pár másodperc alatt összeállítjuk a tésztát. Ha nem áll össze, kevés vizet adunk hozzá. Fóliába csomagoljuk, kicsit kilapítjuk, és hűtőszekrénybe tesszük fél órára.
- Egy 25 cm-es piteformát vékonyan kivajazunk. A tésztát 2 ív fólia között kinyújtjuk. Nyújtófára tekerjük, a formára helyezzük, majd beleegyengetjük úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, letakarjuk sütőpapírral, szárazbabot szórunk rá, és 15 perc alatt elősütjük 200 fokon. A sütőből kivéve a szárazbabot a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, a sütő hőfokát visszavesszük 175 fokra.
- A tejszínt alaposan összekeverjük 4 darab tojással, sózzuk, borsozzuk. Beleszeleteljük az újhagymát, belevegyítjük a felkockázott sonkát, a tormát és a reszelt sajtot.
- Négy darab főtt tojást félbevágunk, körben elrendezzük a tésztaalapon. A tejszínes keveréket óvatosan a tésztára csurgatjuk, és a pitét 175 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
- Frissen vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1900 KJ/ 452 kcal | 16 g | 35 g | 17 g |