Húsgolyók spenótos bulgurral

A kép csak illusztráció!

Húsgolyók spenótos bulgurral

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg pulykacomb darálva
  • 1 db tojás
  • ½ db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 db aszalt paradicsom
  • 100 g bulgur
  • 1 marék spenót
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy tálban összedolgozzuk a darált húst, tojást, aprított hagymát és az apróra vágott aszalt paradicsomokat, fűszerezzük. Golyókat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  2. A köret elkészítéséhez 2,5 dl forrásban lévő vízhez adjuk a bulgurt, sózzuk, kb. 20 percig főzzük. A főzés vége felé hozzáadjuk a spenótot, hogy kicsit megfonnyadjon. Ha elkészült, pár percig még lefedve állni hagyjuk.
  3. A húsgolyókat a spenótos bulgurral tálaljuk.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
1291 KJ/ 308 kcal 31 g 10 g 24 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.