A kép csak illusztráció!
Húsgolyók spenótos bulgurral
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg pulykacomb darálva
- 1 db tojás
- ½ db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 db aszalt paradicsom
- 100 g bulgur
- 1 marék spenót
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy tálban összedolgozzuk a darált húst, tojást, aprított hagymát és az apróra vágott aszalt paradicsomokat, fűszerezzük. Golyókat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
- A köret elkészítéséhez 2,5 dl forrásban lévő vízhez adjuk a bulgurt, sózzuk, kb. 20 percig főzzük. A főzés vége felé hozzáadjuk a spenótot, hogy kicsit megfonnyadjon. Ha elkészült, pár percig még lefedve állni hagyjuk.
- A húsgolyókat a spenótos bulgurral tálaljuk.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1291 KJ/ 308 kcal | 31 g | 10 g | 24 g |