A kép csak illusztráció!

Halloween-i receptek

HOZZÁVALÓK:

Szellemek és töklámpások:
  • 3 db banán
  • 4 db mandarin
  • 5 dkg étcsoki pasztilla
  • 1 db zellerszár
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
680 kcal 13 g 10 g 146 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

HOZZÁVALÓK:

Pókos tojás:
  • 1 üveg magozott fekete olajbogyó
  • 4 db főtt tojás
  • 2-3 ek tejföl
  • 1 ek mustár
  • só, bors
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
905kcal 35 g 76 g 13 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

HOZZÁVALÓK:

Véres múmiaujjak:
  • 4 db virsli
  • 1 zacskó leveles tészta
  • 2 ek ketchup (cukormentes)
  • 2 ek mustár
  • 1 tojás
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1622 kcal 62 g 98 g 106 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

HOZZÁVALÓK:

Almás fogak:
  • 1 db zöldalma
  • 90 g sózott földimogyoró
  • piros lekvár (diabetikus)
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
718 kcal 25 g 46 g 47 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

HOZZÁVALÓK:

Boszi ujjak, mandula körmökkel (èdes):
  • 250 g búzaliszt (125 g búzaliszt, 125 g tönkölyliszt)
  • 50 g vaj
  • 1,5 dl víz
  • 3-4 ek eritrit
  • 1 db tojás
  • 1 tksütőpor
  • 1 csipet só
  • csipkebogyó lekvár (diabetikus)
  • mandula
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1650 kcal 39 g 60 g 234 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

ELKÉSZÍTÉS:

Tészta:
  1. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, majd az asztalon egy gömb formát gyúrunk belőle.
  2. Fóliába csavarjuk és fél órára eltesszük a hűtőbe pihenni
Ujjak:
  1. Belisztezzük a pultot és a sodrófát. A tésztát középről kifelé haladva, kb 5 cm vastagra nyújtjuk.
  2. Éles késsel kb ujjnyi hosszúságú csíkokra vágjuk, majd ujjakat formázunk belőlük, fogpiszkálóval becsíkozzuk.
  3. Kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
  4. Egy darab mandulával benyomkodjuk a 'körmök' helyét, majd tojássárgával alaposan megkenjük az ujjakat. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  5. A megsült ujjak hegyét belemártjuk a lekvárba, arra 'ráragasztjuk' a mandulát és el is készültek a boszorkányujjak.