A kép csak illusztráció!
Gyümölcsös joghurtalagút
HOZZÁVALÓK:
- 3 dl natúr joghurt
- 1 db citrom
- 10 dkg poreritrit
- 5 dl habtejszín (cukormentes)
- 2 dkg zselatin
- 20 dkg erdei vegyes gyümölcs
- 10 dkg babapiskóta (cukormentes)
ELKÉSZÍTÉS:
- Simára keverjük a joghurtot, a citrom kifacsart levét és reszelt héját, valamint a poreritritet. Hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, az 1 dl vízben felmelegített zselatint, valamint a gyümölcsöket.
- A krém felét átlátszó fóliával bélelt alagútformába töltjük, majd szorosan egymás mellé belehelyezünk két sor babapiskótát. Ráöntjük a joghurtkrém másik felét, végül befedjük szorosan egymás mellé helyezett babapiskótákkal. Tálalásig hűtőbe tesszük dermedni.
- Tálaláskor megszórhatjuk gyümölcsökkel, mentalevéllel.
Kalóriatartalom* (1 szelet) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
723 KJ/ 172 kcal | 3,3 g | 14 g | 8,7 g |