A kép csak illusztráció!
Gyümölcsös charlotte
HOZZÁVALÓK:
- 6 db tojás
- 15 dkg+3 ek poreritrit
- 15 dkg barna rizsliszt
- 8 ek diabetikus áfonyalekvár
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej (1,5 %-os)
- 25 dkg krémes túró
- 25 dkg áfonya
ELKÉSZÍTÉS:
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a poreritrittel és 2 evőkanálnyi forró vízzel krémesre keverjük, végül rászitáljuk a rizslisztet, ráborítjuk a habot és óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit és a masszát kb. 1 cm vékonyan elterítjük a tepsin. 10 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Utána azonnal nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, és feltekerjük a piskótát. Becsomagoljuk sütőpapírba és hagyjuk kihűlni.
- A pudingport elkészítjük a tejjel és 3 evőkanál poreritrittel. Hagyjuk kihűlni, majd beledolgozzuk a krémes túrót. Az áfonyából 5 dkg-t félreteszünk, a többit beleforgatjuk.
- A piskótát kitekerjük, megkenjük a lekvárral, majd feltekerjük, és 1 cm vékony szeletekre vágjuk. Kibélelünk vele egy gömbölyű tálat. Belesimítjuk a krémet, és 2 órára hidegre tesszük. Tálalás előtt rászórjuk a félretett áfonyaszemeket.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 szelet):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
880 KJ/ 210 kcal | 11 g | 6 g | 29 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/IX/01-06v.