A kép csak illusztráció!
Gombás rizottó
HOZZÁVALÓK:
- 150 g vargányagomba
- 260 g barnarizs
- 1 db vöröshagyma
- 15 g olívaolaj
- 0,5 dl fehérbor (száraz)
- 1,5 l zöldség alaplé
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 g vaj
- 30 g parmezán sajt
- só
- bors
- petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon egy serpenyőben megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a rizst, 2-3 percig kevergetjük, hozzáöntjük a fehérbort és egyenletesen adjuk hozzá az alaplevet.
- Egy másik serpenyőbe keverjük össze a felszeletelt gombákat olívaolajjal, apróra vágott petrezselyemmel és fokhagymával. Hozzáadjuk a rizshez és összefőzzük.
- Amikor a rizs megfőtt, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, addig kevergetve, míg krémes állagúvá nem válik a gombás rizottó.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1508 KJ/ 359 kcal | 14 g | 10 g | 53 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.