A kép csak illusztráció!
Gombás húsos egytál
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 60 dkg barna csiperkegomba
- 2 db póréhagyma
- 1 cs snidling
- 4 ek olaj
- 1 ek vaj
- 1 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1,5 dl tej (1,5 %-os)
- 15 dkg sajt
- 1 db zöldségleveskocka
- 2 kk provence-i fűszerkeverék
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megszórjuk a fűszerrel. A gombát és a póréhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a snidlinget felaprítjuk.
- Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húskockákat, hozzáadva a gombát és a póréhagymát óvatosan összepirítjuk.
- A leveskockából 2 dl zöldséglevest készítünk. A vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk, simára keverjük a forró zöldséglevessel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sajt és a snidling felét.
- A gombás húst sütőtálba kanalazzuk, ráöntjük a besamelt, megszórjuk a maradék sajttal és snidlinggel, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2151 KJ/ 512 kcal | 45 g | 30 g | 10 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.