Gesztenyés sütemény liszt

A kép csak illusztráció!

Gesztenyés sütemény liszt nélkül

HOZZÁVALÓK:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg vaj
  • 2 ek kakaópor
  • 15 dkg eritrit (édesítőszer)
  • 10 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg étcsokoládé (cukormentes)
  • 1 dl habtejszín

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojássárgáját kikeverjük eritrittel, hozzáadjuk a vajat, a gesztenyemasszát, a kakaóport. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kb. 45 percig sütjük 180 fokos sütőben.
  3. A krémhez felolvasztjuk a csokit a vajjal, majd hozzákeverjük a habtejszínt.
  4. A megsült tésztát középen kettévágjuk. A csokis krémmel megkenjük a tészta egyik részét, majd rátesszük a tetejét, és azt is beborítjuk a krémmel.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
11326 KJ/2696 kcal 58 g 218 g 110,4 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.