A kép csak illusztráció!
Gesztenyés sütemény liszt nélkül
HOZZÁVALÓK:
- 6 db tojás
- 12 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg eritrit (édesítőszer)
- 10 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg étcsokoládé (cukormentes)
- 1 dl habtejszín
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojássárgáját kikeverjük eritrittel, hozzáadjuk a vajat, a gesztenyemasszát, a kakaóport. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kb. 45 percig sütjük 180 fokos sütőben.
- A krémhez felolvasztjuk a csokit a vajjal, majd hozzákeverjük a habtejszínt.
- A megsült tésztát középen kettévágjuk. A csokis krémmel megkenjük a tészta egyik részét, majd rátesszük a tetejét, és azt is beborítjuk a krémmel.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
11326 KJ/2696 kcal | 58 g | 218 g | 110,4 g |